söndag 6 januari 2013

Egersund - Svenska Västkusten


Vi ville avsluta vår segling med svenska västkusten. Tiden för seglingen började närma sig sitt slut så vi tog beslutet att segla non-stop från Egersund till Strömstad. Norska vädret hade gått ut med en varning för liten kuling, men från rätt vindriktning så beslutade oss för att avsegla. Bitvis hade vi platt läns som gick över till halvvind. När vi befann oss mitt emellan norska sörlandet och svenska västkusten ökade vinden alldeles riktigt och den lilla kulingen fick bra fart på oss. Tyvärr vred vinden mer mot norr vilket medförde att vi fick problem att sträcka hela vägen upp till Strömstad. Väl 20 M från svenska kusten dojade vinden av helt och vi fick gå för motor den sista sträckan mot Kungshamn.

Det kändes märkligt att efter snart 10 veckors segling angöra Sverige igen. Skönt på sitt sätt, att vi lyckades med vår segling men samtidigt lite vemodigt med tanken att vår semester snart är över.

Från Kungshamn seglade vi norrut och träffade en del kompisar längs vägen. Vi fick också ett nytt gastpar, Martin och Moa, som seglade med oss i fyra dagar. Vi hade väldigt trevligt. Dock hade vi räknat med bättre väder, men framförallt badtemperatur i vattnet som vi har haft en viss avsaknad av. Temperaturen låg på 17 grader i vattnet och regent kom och gick. Efter att vi släppt av våra kompisar i Lysekil seglade vi hem till hemmahamnen på Hönö samtidigt som vi bokade en restresa till Rhodos. Väl hemma städade vi ut båten noggrant, åkte hem, packade och satte oss på flyget till värmen.

Väl investerat hade se sedan en fantastisk vecka med 27 grader I vattnet och 35 grader I luften. Ett bra avslut på en enastående fantastisk resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar