tisdag 24 juli 2012

Stavanger - Egersund


Väl framme i Stavanger var det dags för att ta emot nästa par av gastar. Dessa gastar var något mer rutinerade än tidigare  gastpar och allt jag och Magnus behövde tänka på var att ordna fram lite frukostbröd. Annars fanns allt där. Leverans från Sverige med vårt favoritkaffe, leverans av ost och vin samt nybakt vinbärskaka. Kaffet blev serverat på sängen, hamnavgiften betald och som om det inte vore nog fick vi entrecote till kvällsmat.  Ulf och Inger ni får gärna komma och segla med oss när ni vill ;-)

Tillsammans med dessa gastar tog vi oss ut till Kvitsöy. Vi fick mycket fin segling på vägen ut och med fulla ställ gick den sträckna på nolltid. Väl framme var det dock dags för att sätta upp sittbrundkapellet då regent vräkte ner, detta fortsatte under hela kvällen och natten men vad gör väl det när man har trevligt sällskap.

När vi släppt av våra gastar vid Kvitsöy färjeläge var det dags för oss att gå vidare till Tananger för att invänta rätt väder för att runda Jearens rev. Detta har vi nu klarat av och ikväll ligger vi nu i Egersund och lite vemodigt har vi börjat inse att vår resa närmar sig sitt slut. Vi ser fram emot att träffa er alla där hemma men lite mer segling hade inte någon av oss tackat nej till. Vi kommer nog aldrig tröttna på havet och Non Sine och det ska nu bli riktigt roligt att ge oss ut på lite längre etapper igen, trots att detta innebär att vi förhoppningsvis kommer att angöra runt hemmavatten. 

Hemmahamnen Hönö Röd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar