tisdag 24 juli 2012

Bergen till Stavanger

Underbar naturhamn där Makrillen lekte i viken hela kvällen
I detta inlägg saknar rubriken datum eftersom vi nu är i det läget där det inte längre känns viktigt, vem bryr sig om datum, vilken dag det är eller vad klockan är? Livet är bra underbart just nu. 









Då vi lämnat av våra fantastiska gastar i Bergen satte vi kurs emot Stavanger. Kuststräckan är väl värd ett besök och vi har hittat många fantastiska ankarvikar och små bryggor att lägga till vid. På vägen mot Stavanger gjorde vi ett längre stop i Tau. Härifrån går det bussar upp till Preikestolshyttan där man efter 1 timme och 15 minuters promenad kan vara uppe på Preikestolen.

Utsikten in mot Lysefjorden är något vi sent kommer att glömma och det var extra roligt för Magnus som varit där tillsammans med päronen som liten grabb (jo han har faktiskt varit liten en gång i tiden :-) )


Lysebotten i bakgrunden

Här är det ingen som är höjdrädd ;-)


Kaptenen som blev ruffhäxa
Under den här sträckan har vi även fångat vår första torsk. Perfekt storlek för två gjorde att den tillreddes direkt ute till havs, underbar lunch. Dessutom har vi nu konstaterat att vi nu inte behöver köpa boken, fiske för dummies, vilket känns otroligt bra.

Väldigt fina på avstånd men inte när de försöker komma upp i sittbrunnen






Stundtals har seglingen varit riktigt bra under den här sträckan och på väg in mot Stavanger lyckades vi segla i 7,5 knop med bara kryssfocken ute. Vi är mycket nöjda med hur Non Sine uppför sig och nu när Magnus även har bytt ut givaren så vi slipper höra ett tjutande ljud varje gång vi startar motorn har det känts som det även är helt ok med motorgång i vackra fjordnorge. Vi har även klarat av att undvika en svanatack och Camilla har hissat den Norska flaggan under den här etappen, det händer lite smått och gott varje dag helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar